Educatie

Naast bijvoorbeeld dagbesteding kun je bij ons ook leuke en interessante lessen volgen, zoals verschillende theorie-, en praktijkvakken…!

Het is heel belangrijk dat je een basiskennis hebt van de Nederlandse taal en rekenen. Deze vakken worden gegeven op jouw eigen niveau. Je begint met een instaptoets om je niveau te bepalen en dan word je in een passende groep ingedeeld. Deze lessen zijn er op twee verschillende dagen in de week. Je krijgt met een voldoende resultaat een certificaat op jouw niveau en daarnaast kan je een KSE examen doen wanneer de docenten denken dat je er klaar voor bent. Als je dit examen met een voldoende afrondt, krijg je een landelijk erkend diploma.

Naast Nederlands en rekenen, bieden wij verschillende praktijkvakken aan. Deze lessen worden gegeven door onze eigen medewerkers. Zij zijn ervaren en hebben veel kennis en vaardigheden op specifieke gebieden en kunnen jou dus veel leren over hun vak. Voorbeelden van onze praktijklessen op onze locatie: dierverzorging, horeca (hygiëneregels etc.) en techniek.

Voor wie zijn de lessen: iedereen die bij ons dagbesteding volgt. Het is kosteloos binnen je dagbesteding en niet verplicht.

Alle werkplekken/lesruimten zijn rolstoeltoegankelijk.

Deze diashow vereist JavaScript.