Jeugd

Meer informatie voor de jeugdigen is hier te vinden.

Kinderen worden geboren met een natuurlijke drang zich te ontwikkelen. Elk kind op eigen wijze, in eigen tempo en naar eigen behoeften. Bij Almere Jungle mag ieder kind in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier de wereld ontdekken. Ieder kind doet dit anders en heeft andere kwaliteiten en mogelijkheden. Daardoor hebben sommige kinderen extra aandacht nodig. Dagbesteding, individuele begeleiding of naschoolse opvang bij Almere Jungle kan dan een uitkomst bieden.

Elske Hazenberg

Over jeugd bij Nieuwland Werk Taal Zorg

Nieuwland Werk Taal Zorg (WTZ) is een landelijk erkende zorginstelling met diverse locaties door Nederland. Dierenpark Almere Jungle is één van de locaties waar onder andere dagbesteding wordt georganiseerd. Nieuwland-WTZ biedt dagbesteding, naschoolse- en vakantieopvang voor de  leeftijdsgroep van 6 tot 12 jaar en 12+. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van ondersteuning aan kinderen met een verstandelijke beperking, psychische problematiek, lichamelijke beperking en/of chronische ziekte.

Er zijn verschillende afdelingen binnen onze dagbesteding. De onderdelen die wij op dit moment aanbieden zijn: dierverzorging, groen, techniek, horeca, winkel, administratie, ICT, Creations LAB en facilitair. Binnen deze verschillende onderdelen kunnen kinderen vakgerichte vaardigheden opdoen.  Daarnaast stimuleren wij op samenwerken, zelfstandigheid, zelf initiatief leren nemen, zelfvertrouwen vergroten en natuurlijk plezier en ontspanning. Ook is er een ruimte speciaal ingericht voor de kids om zich terug te kunnen trekken.

Elske Hazenberg

De invulling van de benodigde zorg zal samen met het kind en ouders/verzorgers worden besproken. Er zal een ondersteuningsplan op maat worden gemaakt, deze vormt de rode draad van het traject.  In het ondersteuningsplan worden persoonlijke doelen opgesteld gericht op de ontwikkeling van het kind. Dagbesteding vindt plaats in een groepssetting, of indien gewenst (of noodzakelijk) middels intensieve individuele ondersteuning. Dit is afhankelijk van de zorgbehoefte en hulpvraag van het kind.

De vestiging Almere Jungle is voor jeugdigen van maandag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur tot 19:00 uur. Indien de jeugdige tot 19:00 uur zal verblijven zal er een gezonde avondmaaltijd geserveerd worden.

Elske Hazenberg

De ondersteuning in het kort


Wil je je direct aanmelden voor een kennismakingsgesprek? Klik dan hier!